MERSİN / TARSUS - Beydeğirmeni Ortaokulu

Beydeğirmeni Ortaokulu

Ferahim Şalvuz Mahallesi Molla Kerim Caddesi No29/B
Vizyon
Milli Eğitimin temel ve genel ilkeleri doğrultusunda; ulusal ve evrensel değerlerle donanmış akla ve mantığa dayalı; okuyan, araştıran sorgulayan, bilgi edinme ve kullanma yollarını bilen; teknolojinin getirdiği araç ve gereç kullanımını sağlayarak, günlük yaşamın bir parçası haline getirmeyi başarabilen; ilgi alanlarına uygun aktivitelerde yer almasına yardımcı olan, hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.
Misyon
Türk Millî Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda; • Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak, öğrencilere, Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsetme; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve demokrasinin ilkelerine, insan hakları, çocuk hakları ve uluslar arası sözleşmelere uygun olarak haklarını kullanma, başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazandırmak, • Öğrencilerin, millî ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, benimsemelerini, geliştirmelerini bu değerlere saygı duymalarını sağlamak, • Öğrencileri, kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, kendisi, ailesi ve çevresi ile barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu yurttaşlar olarak yetiştirmek, okulumuzun amaçlarındandır.
Kütüphane Kitap Sayısı :1960
BAŞLAMA : 08:20 BİTİŞ : 14:55